Etelä-Karjalan OLKA® -hanke

OLKA-TOIMINTA?

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja pyrkiä vakiinnuttamaan OLKA-toimintamalli osaksi Etelä-Karjalan keskussairaalan ja maakunnan järjestökentän sekä vapaaehtoistoiminnan yhteistyötä.
Hankkeen projektikoordinaattori kehittää niin potilasjärjestöjen keskinäistä yhteistyötä, kuin myös järjestöjen ja keskussairaalan henkilökunnan välistä yhteistoimintaa. Yhteiskehittelyn periaatteen mukaisesti mukana on myös OLKA-toiminnan asiakkaita.

Hankkeen rahoitus on vuosille 2021 – 2024

Etelä-Karjalan OLKA-toiminnan toimisto sijaitsee yhdessä Etelä-Karjalan Yhdistykset ry:n kanssa Kuutinkulmalla, Lappeenrannassa. Etelä-Karjalan OLKA-pisteen löydät Etelä-Karjalan keskussairaalalta pääaulasta (A-siivestä) neuvonnan vierestä.

OLKA-toiminta on kaikille yli 18-vuotiaille avointa, joilla oma elämäntilanne on tasapainossa ja ketkä haluavat tulla osaksi antamaan iloa, tukea sekä toivoa sairaalassa asioiville! Seuraavaksi lisää siitä, millä tavoin voit olla mukana ja mitä kaikkea voit muun muassa saada toiminnassa mukana olemisesta itsellesi tai yhdistyksellesi:

OLKA JA YHDISTYKSET

Yhdistykset saavat OLKAn kautta mahdollisuuden tarjota tukea sairaalassa potilaille. Teemapäivien kautta voi esitellä yhdistyksen toimintaa OLKA-pisteellä sairaalassa asioiville sekä siellä työskenteleville. Samalla teemapäivän pitäjä voi tarjota tukea niin potilaille kuin heidän omaisilleen. Teemapäivän voi varata OLKA-koordinaattorilta. OLKA-pisteelle voi myös tuoda omia esitteitä.
Yhdistykset voivat ilmoittaa tietonsa Terveyskylän Vertaistalo.fi-osion hakukoneeseen, josta potilaat, omaiset sekä ammattilaiset löytävät yhdistyksenne helposti ja luotettavasti. Vertaistalo on OLKAn koordinoima valtakunnallinen verkkopalvelu, jonka kautta jokainen voi löytää tietoa vertaistuesta ja sitä tarjoavista yhdistyksistä omalta alueeltaan.

Kuvitus: Tussitaikurit

KIINNOSTAISIKO SINUA PÄÄSTÄ MUKAAN?

Vapaaehtoisena toimit sairaalassa vertaistukijana tai vapaaehtoistehtävissä, joita ovat mm. aula-avustaja ja juttukaveri. Kaikki hakijat haastatellaan, valmennetaan ja perehdytetään tehtäväänsä. Valmennukseen osallistuminen ei sido toimintaan ja voit itse vaikuttaa milloin olet mukana! Toiminnassa mukana olevilla vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua lisävalmennuksiin, virkistyksiin ja työnohjaukseen, sekä antaa palautetta toiminnan kehittämiseksi. Olethan siis yhteydessä OLKA-koordinaattorin ja kohdasta ”Ajankohtaista” voit nähdä seuraavan valmennuksen!

Kuvitus: Tussitaikurit

Mikäli jäit pohtimaan jotain Etelä-Karjalan alueen toimintaan tai valmennuksiin liittyen, voit kysyä lisää OLKA-koordinaattori Sari Tammeslehdolta.

Yleisesti OLKAn toiminnasta saat lisätietoa TÄLTÄ sivustolta.

TOIVO-VERTAISTUKISOVELLUS

Oletko vertaistuen tarpeessa oleva? Haluaisitko tietoa omasta tai läheisen sairastumisesta? Kiinnostaisiko toiminta vertaistukijana?

TOIVO-vertaistukisovellus on käyttäjilleen maksuton ja anonyymi.
Käyttäjänä tavoitat koulutetun vertaistukijan sinulle sopivimmalla tavalla puhelimellasi tai tietokoneellasi. Sinun ei tarvitse ennestään tietää mistä järjestöstä voisit tukea saada, vaan tietoa löydät sovelluksen kautta.

Yhdistyksessä toimivan vertaistukijaksi haluavan on helppo hakeutua opastukseen. Opastuksen jälkeen vertaistukijat haastatellaan ja heidän valmiutensa toimia sovelluksessa varmistetaan. TOIVO-sovellus ei ole tarkoitettu korvaamaan kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan se antaa järjestöille mahdollisuuden tavoittaa vertaistukea tarvitsevat helposti sekä tilan toimia uudessa ympäristössä.

Lisätietoa TOIVO:sta, vertaistukijaksi hakemisesta ja opastusten ajankohdista saat OLKA koordinaattori Sari Tammeslehdolta.

”OLKAn arvot ovat toisiaan arvostava hyvä yhteistyö,

kunnioitus ja hyvän tekeminen.”

Projektikoordinaattori
Sari Tammeslehto
sari.tammeslehto@ekyhdistykset.fi
041 3121 368

Seuraa sosiaalisessa mediassa

Instagram

Facebook

Kuvitus: Tussitaikurit

Ajankohtaista OLKA-hankkeen etenemisestä:

Yhdistyskahvit perjantaisin klo 10-12 Kuutinkulmalla:
04.01., 02.02., 08.03., 05.04. ja 03.05.

HUHTIKUUN 2024 TEEMAPÄIVÄT OLKA-PISTEELLÄ ETELÄ-KARJALAN KESKUSSAIRAALASSA:

  • ma 8.4. Klo 10-13 Talousneuvola -tietoa palvelusta arjen raha-asioihin ja talouskysymyksiin
  • ti 9.4. Klo 9-12 Lappeenrannan seudun mielenterveysyhdistys ry – tietoa yhdistyksen toiminnasta ja vertaistuesta
  • ma 15.4. Klo 9-12 Etelä-Karjalan hengitysyhdistys ry -tietoa yhdistyksen toiminnasta ja sisäilman vaikutuksista terveyteen

Menneet tapahtumat

18.9.2023 Iloa vapaaehtoisuudesta -ilta Kulttuuritila Nuijamiehessä

10.10.2023 OLKA-sparraustilaisuus (Teams)

12.10.-16.11. maksuttomat ATK-pajapäivät, lisätietoa OLKA Etelä-Karjalan, Etelä-Karjalan Yhdistykset ry:n ja Kuutinkulman Instagram/Facebook sivuilta tai OLKA-koordinaattorilta

7.11.2023 Vapaaehtoiseksi sairaalaan -valmennus Vapaaehtoiseksi sairaalaoppaaksi tai juttukaveriksi

10.11.2023 OLKA-hankeen ohjausryhmän kokous

18.01.2024 OLKA-pikkujoulut

Kuvitus: Tussitaikurit

”Älä jää yksin, tukea on tarjolla”
Lue lisää: Etelä-Karjalan OLKA® -hanke

Pvm

Päivitetty

Comments are closed.